Каталог Аксесоари

Каталог консумативи

Търсене на гуми

Вид Превоз :

ширина


височина


  R
/  

Марка:

Сезон:

Matador MP 52 – Nordicca Basic M+S


Марка: MATADOR
Сезон : Зимни
Вид Превоз : Леки автомобили
Описание : Използване на гумите МР 52- Nordicca Basic

Гумите МР 52- Nordicca Basic са предназначени за леки автомобили от нисък и среден клас за използване в зимния период. Те ще Ви осигурят комфорт и безопасност при всякакво време през зимата и са предназначени за използване в така наречените средноевропейски и алпийски зимни условия, дотолкова, доколкото в разработването на шарката на протектора са били използвани всички елементи, подобряващи силно сцеплението със снега. Гумите ще се произвеждат в размери R 13, 14 и 15, със скоростен индекс Т до 190 км/час и Н до 210 км/час
Характеристика на шарката на протектора

Гумата МР52 има насочена шарка на протектора, която заедно с най -съвременните технологии, използвани при разработката и производството й, осигуряват успешното достигане на всички желани свойства на гумата. Особено голямо внимание е отделено на разработката на сцепителните свойства на шарката на протектора в зимни условия, дотолкова че в сравнение с предшествениците й МР55 и МР56, тя е по – приспособена за висока безопасност през зимата на мокрото пътно платно със сцепление на сняг и лед, минимално съпоставима със шарката на протектора на МР56.

Симетричното разположение на шарката на протектора, заедно с новото поколение фасонни 3D ламели предлагат отлична мощност на мокри и сухи пътни платна. В шарката на протектора са включени най – съвременните тенденции в зимните гуми, в нея са добавени такива елементи за повишаване на безопасността, като например индекса TWI (Tread Wear Indicator) – защитен индикатор на износването на шарката на протектора, който информира водача за актуалното състояние на дълбочината на каналите на шарката.

Също както при всички нови шарки на протектора, Матадор МР 52 – Nordicca Basic има такива иновационни информационни елементи на страничната част на гумата, като индикатор за изминатите километри и позицията на гумата в автомобила.
Описание на шарката на автомобила

MP 52 Nordicca Basic M+S1. Насочен тип шарка на протектора „Extreme Snow Traction”

* фасонни V – образните канали с изразено напречно насочване за максимални сцепителни свойства на дълбок сняг, дълбоките , насочено разположени, напречни канали, съединени едни с други, обезпечават достатъчна устойчивост на аквапланинг при разтопен сняг и локви през целия си срок на използване.

2. Самозатваряща се ламелна система – “Self-locking System”

* голямото количество обемни ламели от ново поколение усилват сцепителните и спирачни свойства на лед и пресован сняг, по-изразените, самозатварящи се блокове на шарката на протектора имат голяма твърдост, което увеличава стабилността на автомобила и по – точно, при управление на мокри и сухи пътни платна.

3. Странични нарези

* для увеличения количества сцепных граней в местах наивысшего давления в пятне контакта, что способствует усилению сцепления на обкатанном снегу и льду,
* равномерное разделение ведущей грани помогает частично снизить уровень шума в результате качения шины.

4. Централен канал

* за увеличаване на количеството на съприкосновяващи се повърхвости в местата с най – голямо налягане на мястото на контакт с повърхността, което способства за усилване на сцеплението с пресования сняг и леда, равномерното разпределение на водешите нарези помага частично да се понижи нивото на шума в резултат на хода на гумата.

5. Елементи за повишаване на безопасността „Safety Info”

* при зимните TWI са разположени 4 бр. по периметъра и показват дълбочината на каналите, което гарантира, че гумата има отлични зимни свойства, като след износването до указателя, гумата може да се използва като лятна.
защитен индикатор на износването – 3 бр. по периметъра, показващи дълбочината на лентата, в неговите задачи влизат информирането на водача за моментното състояние на гумата и предупреждава за необходимостта да се приспособи стила на движение към състоянието на износване

„Километричен указател“

MP 52 Nordicca Basic M+S

Нов информационен елемент, разположен отстрани на гумата. С негова помощ потребителят лесно може да определи количеството на изминатите километри, въпреки многократната смяна на гумите.

При поставянето на гумите, на километража трябва да се отбележи
количеството на изминатите километри според тахометъра при свалянето им, също трябва да се отбележат новите показания, като разликата между първата и втората цифра представлява количеството километри, изминати от гумите на потребителя. В следващия сезон, след повторната смяна на гумите, също трябва да се продължи отбелязването на данните на тахометъра.
„Позиция на гумата“

MP 52 Nordicca Basic M+S

- нов иновационен елемент в страничната част на гумата. Благодарение на него, на потребителя ще му бъде известна позицията на всяка гума , в случай на повторна смяна на гумите.
На символа „Позиция на гумата” е необходимо нагледно да се отбележи (постави знак), при смяна на гумите колелото, което съответства на разположението на гумите в автомобила.

Matador MP 52 – Nordicca Basic M+S

This listing has been viewed 2135 times.